Επισκευή Παμπρίζ

Στο δίκτυο καταστημάτων Glassfit® η επισκευή του εμπρόσθιου κρυστάλλου μπορεί να γίνει άμεσα, αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος.

Το εμπρόσθιο παρμπρίζ αποτελεί βασικό κομμάτι της παθητικής ασφάλειας ενός οχήματος, αφού παρέχει έως και το 30% της δομικής του αντοχής. Ακόμα και ένα μικρό ράγισμα στα κρύσταλλα του παρμπρίζ σημαίνει μειωμένη ασφάλεια για τον οδηγό και τους επιβάτες, αφού ενδέχεται να εμποδίζει
την ορατότητα του οδηγού ή να αποσπά την προσοχή του κατά τη διάρκεια της οδήγησης.


Γιατί χρειάζεται η επισκευή

Ανά πάσα στιγμή ένα μικρό ράγισμα ενδέχεται να εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο, με απρόβλεπτες συνέπειες. Επιπλέον, αν σκεφτούμε ότι το παρμπρίζ βοηθά στο να δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες περιβάλλοντος στο εσωτερικό του οχήματος και ότι, πιο συγκεκριμένα,
το εμπρόσθιο παρμπρίζ παρέχει στήριξη στους αερόσακους σε περίπτωση που ανοίξουν, κατανοούμε ότι πρέπει να έχει τη σωστή αντοχή και χωρίς φθορές.  Επιπροσθέτως, ένα όχημα που έχει υποστεί θραύση σε κάποιο κρύσταλλο, είναι πιθανό να μην περάσει τον ετήσιο έλεγχο του ΚΤΕΟ με επιτυχία. Είναι λοιπόν σημαντικό να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν θραύσεις στα κρύσταλλα.

Προϋποθέσεις

Οι τεχνίτες στο δίκτυο καταστημάτων της Glassfit® αναλαμβάνουν να επισκευάσουν το κρύσταλλο εφόσον τεχνικά επιτρέπεται. Το μέγεθος του ραγίσματος ή της εμβολής θα τους οδηγήσει στην επιλογή της επισκευής.
Η επισκευή  εφαρμόζεται μόνο σε κρύσταλλα laminated, δηλαδή σε πολυστρωματικά. Τέτοια κρύσταλλα είναι μόνο τα εμπρόσθια παρμπρίζ. Τα απλά και σκληρυμένα κρύσταλλα, όπως είναι τα πλαϊνά και οπίσθια θερμαινόμενα, δεν επιδέχονται επισκευή διότι κατά την θραύση διαλύονται και τεμαχίζονται ολοσχερώς.
Για να μπορέσει να γίνει επισκευή, σημασία έχει το σημείο όπου έχει υποστεί ζημιά το κρύσταλλο. Απαγορεύεται για λόγους διάθλασης, σύμφωνα με την τεχνική δεοντολογία, η έκχυση ρητίνης στο άνω αριστερό τέταρτο του κρυστάλλου. Δηλαδή εκεί όπου είναι το κύριο οπτικό πεδίο του οδηγού. Επίσης, το σημείο θραύσης δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 εκ. από την άκρη του κρυστάλλου.

Πλεονεκτήματα

  • Εξοικονόμηση χρόνου, αφού απαιτούνται περίπου 30 λεπτά για την επισκευή.
  • Μειωμένο κόστος με επίτευξη εξαιρετικού αποτελέσματος.
  • Μετά την επισκευή στο κρύσταλλο επανέρχεται η αρχική του αντοχή και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη δομή του αμαξώματος.